ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چشم انداز بازار سرمایه| نبرد اقتصادی میان قدرت‌های جهانی آسیا و اقیانوسیه

چشم انداز بازار سرمایه| نبرد اقتصادی میان قدرت‌های جهانی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - زهرا عرب کارشناس و تحلیلگر بازارهای مالی با بیان اینکه بازار سهام ایران در ماه‌های اخیر پس از تجربه یک دوره طولانی نزولی، نشانه‌های مثبتی از بازگشت به روند صعودی را از خود نشان داده است، اظهار داشت: پس از یک سال تثبیت نرخ بهره بانکی در سطح 35 درصد، تصمیمات جدید بانک مرکزی، نرخ بهره را به محدوده 30 درصد یا حتی کمتر کاهش داده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی می گوید: این تغییر، جذابیت بازار سرمایه را افزایش داده و آن را در رقابت با بازارهای موازی، به گزینه‌ای جذاب‌تر تبدیل کرده است، از سوی دیگر تقارب نرخ دلار نیمایی و آزاد به ویژه در حدود 50 هزار تومان، چشم‌انداز سودآوری شرکت‌های صادراتی را تقویت کرده و بر عملکرد مالی آن‌ها تأثیر مثبتی داشته است.
افت شدید قیمت سهام و قرار گرفتن آن‌ها زیر میانگین‌های بلندمدت خود، فرصت‌های خوبی برای خریداران به‌ ویژه در میان روندهای کوتاه‌مدت بازار فراهم کرده است
این کارشناس بازارهای مالی با تأکید بر این نکته که در کنار عوامل داخلی، سیاست‌های بین‌المللی به ویژه تغییرات پیش رو در دولت ایالات متحده می‌تواند بر بازار تأثیرگذار باشد، گفت: چالش‌های اقتصادی و سیاسی هم‌چنان بر روند بازار سایه افکنده‌اند و بازار به دقت وضعیت سیاست‌ها و اقدامات آینده را زیر نظر دارد با این حال با ورود نقدینگی مواجه هستیم، می‌توان گفت رشد شاخص کل بورس از ابتدای آبان تا اواسط آذر ماه تا 20 درصد افزایش یافته است ضمن اینکه دولت جدید در تلاش است تا سیاست های انبساطی اقتصادی را پیاده سازی و قیمت گذاری دستوری را کاهش دهد.
عرب همچنین در خصوص چشم انداز بازار بورس ابراز داشت: چنانچه تنش‌های سیاسی کاهش یابد و نقدینگی بیشتری به بازار وارد شود، چشم‌انداز بورس ایران در میان‌مدت به سمت رشد و بازدهی مثبت خواهد بود، در این شرایط، نیاز به دقت در سیاست‌گذاری و کاهش ریسک‌های سیستماتیک بیش از پیش احساس می‌شود تا این روند صعودی تداوم یابد.
موضوع مهمی که باعث ناهماهنگی در بازارهای جهانی شده، تضاد در روندهای کلیدی اقتصادی است

ایرانیان جهان

این تحلیلگر بازارهای مالی با عنوان تضاد در روندهای کلیدی اقتصادی، تشریح کرد: موضوع مهمی که باعث ناهماهنگی در بازارهای جهانی شده، تضاد در روندهای کلیدی اقتصادی است؛ از یک سو طلای جهانی در مسیر صعود قرار دارد، نرخ بهره در آمریکا همچنان در ابهام است و شاخص دلار روند تقویتی خود را حفظ کرده است و نیز از سوی دیگر، بیت‌کوین به رکوردهای تازه نزدیک می‌شود و گمانه‌زنی‌ها درباره شدت گرفتن جنگ اقتصادی میان چین و آمریکا اوج گرفته است، این تحولات در ظاهر متناقض، در واقع پرده از داستانی پیچیده‌تر در پس آشفتگی‌های کنونی برمی‌دارد.
زهرا عرب همچنین در ادامه بیان داشت: چین، این قدرت اقتصادی بزرگ با اتخاذ سیاست‌های اقتصادی خلاقانه، هم‌زمان با خروج سرمایه‌گذاران خارجی و رکود تورمی، در حال خرید طلای انبوه است، در 17 ماه گذشته، این کشور 225 تن طلا به ذخایر خود اضافه کرده است؛ اقدامی که یادآور دوران بحران مالی 2008 است، با وجود تلاش‌های گسترده جهت تحریک اقتصادی، خروج سرمایه‌های خارجی همچنان ادامه دارد؛ به‌طوری‌که در سه‌ماهه سوم سال 2024، بیش از 8 میلیارد دلار سرمایه از بازار چین خارج شده است، در این میان، اقدام بی‌سابقه چین در انتشار اوراق قرضه به ارزش 2 میلیارد دلار در عربستان سعودی، بحث‌های زیادی را برانگیخته است، این اوراق با بهره‌ای مشابه اوراق قرضه آمریکا، در ریاض منتشر شد، نه در بازارهای مالی معتبر جهانی. اما چرا؟ این حرکت، به‌نظر می‌رسد بخشی از استراتژی چین برای به چالش کشیدن نظام پترو-دلار باشد، عربستان با سرمایه‌گذاری دلارهای نفتی خود در چین، عملاً به این کشور اجازه می‌دهد با همان هزینه‌ای که آمریکا قرض می‌گیرد، دلار جذب کند، از سوی دیگر خروج سرمایه‌گذاران خارجی از چین، در کنار افزایش تقاضا برای اوراق قرضه این کشور، نشان‌دهنده تضادهای عمیق در اقتصاد جهانی است.
عرب می گوید: اگرچه چین با مشکلاتی همچون تورم منفی و کاهش رشد اقتصادی روبه‌رو است، اما همچنان توانسته تقاضای بیش از 40 میلیارد دلاری برای اوراق قرضه خود ایجاد نماید و این در حالی است که اوراق آمریکایی در بازارهای جهانی نهایتاً دو یا سه برابر تقاضا جذب می‌کنند.
نبرد اقتصادی میان قدرت‌های جهانی، نه تنها بر اقتصادهای بزرگ، بلکه بر تمام بازارهای جهانی، از طلا گرفته تا ارزهای دیجیتال تأثیر می‌گذارد
این کارشناس بازارهای مالی این تغییرات را همراه با تحولات ژئوپلیتیکی، نظیر نقش عربستان سعودی در تغییر مسیر سرمایه‌های بین‌المللی، نشان‌دهنده آغاز دوره‌ای جدید در نظم مالی جهان دانست، او خاطر نشان کرد: نبرد اقتصادی میان قدرت‌های جهانی، نه تنها بر اقتصادهای بزرگ، بلکه بر تمام بازارهای جهانی، از طلا گرفته تا ارزهای دیجیتال تأثیر می‌گذارد، حال سوال این است که آیا این تغییرات، زنگ خطری برای سلطه دلار در نظام مالی جهان است یا تنها بازی پیچیده دیگری در دنیای اقتصاد؟ و پاسخ این پرسش، آینده اقتصاد جهانی را رقم خواهد زد.
با توجه به رقابت‌های شدید میان قدرت‌های بزرگ اقتصادی و ظهور استراتژی‌های جدید نظیر چین برای رقابت با دلار، بازارها در حال تبدیل شدن به محیط‌هایی پیچیده‌تر و دشوارتر جهت پیش‌بینی و مدیریت هستند
عرب با اشاره به اینکه این تحولات نشان‌دهنده پیچیدگی فزاینده در مدیریت دلار و جریان‌های مالی جهانی است، تأکید کرد: با توجه به رقابت‌های شدید میان قدرت‌های بزرگ اقتصادی و ظهور استراتژی‌های جدید نظیر چین برای رقابت با دلار، بازارها در حال تبدیل شدن به محیط‌هایی پیچیده‌تر و دشوارتر جهت پیش‌بینی و مدیریت هستند، این تغییرات می‌تواند چالش‌های جدیدی را برای سرمایه‌گذاران و سیاست‌گذاران ایجاد کند، چرا که دیگر نمی‌توان به سادگی به نوسانات معمول بازارهای مالی دل بست.

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1286696/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طارمی جز خریدهای ناموفق فوتبال اروپا

موهای سیاه، غذای محبوب این روزهای چین

پرسرعت‌ترین اینترنت موبایل برای کدام کشورها است؟

ترامپ جرد ایزاکمن را نامزد ریاست ناسا کرد

رویترز: ترامپ پیشنهادهایی برای پایان جنگ اوکراین می‌دهد

سفیر ایران در ریاض: امیدواریم پروازهای مستقیم بین دو پایتخت صورت بگیرد

ایران می تواند تامین کننده محصولات دارویی چین باشد/ تقویت برندینگ محصولات ایرانی

ادعا رسانه آمریکایی درباره اف-14‌های ایران + جزییات

لوبه با ستاره ایرانی از روی حریف رد شد

تازه‌ترین موضع‌گیری خصمانه آمریکا علیه ایران

آمریکا، محور شرارت‌های دنیا + فیلم

پاسخ متفاوت پوتین در واکنش به تهدیدهای ترامپ

سه معاون استاندار و مدیرکل حوزه و روابط عمومی چهارمحال و بختیاری منصوب شدند

معرفی یک ستاره به والیبال ایران در لیگ قهرمانان اروپا

بایدن در اجلاس سران آفریقا خوابید! + فیلم

پاسخ پوتین به تهدیدهای ترامپ

فرستاده ویژه ترامپ برای اسرای صهیونیست کیست؟

ترامپ گزینه خود برای سمت «فرستاده ویژه در امور گروگان‌ها» را معرفی کرد

سازمان ملل: با ایران، آمریکا، روسیه و ترکیه درباره سوریه گفت‌و‌گو کردیم

ترامپ این فضانورد میلیاردر را به عنوان رئیس ناسا انتخاب کرد

حذف تیم مطرح فوتبال عراق از رقابت‌های آسیایی

عراق: خاک ما نقطه آغاز تهدید کشور‌های همسایه نخواهد بود

غول والیبال جهان رقیب قدرتمندش را له کرد!

اجرای توافق جامع ایران و چین را با جدیت پیگیری می‌کنیم

کمک به افغانستان محور گفتگوهای مقام‌های قطر و بریتانیا

5 کشته بر اثر حوادث ترافیکی در ولایت های افغانستان

پوتین پاسخ تهدیدهای ترامپ را داد

عراقچی: قصدی برای مذاکره با دولت جدید آمریکا وجود ندارد

ایران و روسیه پروژه‌های مشترک بزرگی با یکدیگر دارند

سازمان ملل: با ایران، آمریکا، روسیه و ترکیه درباره سوریه گفتگو کردیم

جمهوری اسلامی: قانون حجاب به هیچ موفقیتی نخواهد رسید

فاجعه غیردولتی شدن پیش‏‌دبستانی

معمای تغییر لحن بن سلمان در برابر ایران!

الجزیره مدعی شد: عناصر مسلح وارد شهر حماه شدند

غذای عجیب و غریبی که فقط در ژاپن سرو می‌شود!

گلزنی بهترین دروازه‌بان جهان در لیگ قهرمانان اروپا

لغو روادید «زاخارووا» برای شرکت در نشست سازمان امنیت و همکاری اروپا

موضع رییس دستگاه قضا در میانه مجادلات بر سر قانون حجاب/ ترکیب استانداران دولت چهاردهم تکمیل شد

چالش اقناع مشتریان به خرید خودرو‌های برقی

اقدام آمریکا علیه پنج شهروند روس

قصدی برای مذاکره با دولت جدید آمریکا وجود ندارد

انتصاب وزیر جدید ترامپ در امور اسیران اسرائیلی

توصیه شهید سیدحسن نصرالله به شورشیان در سوریه + فیلم

انتصاب وزیر جدید ترامپ در امور اسرای اسرائیلی

پولیتیکو: بایدن چشمش را بر روی اقدامات امارات بسته است

قهرمان تجاری هند روی لبه تیغ

ایران آماده مذاکره است، از جمله با آمریکا/ باید قبل از ترامپ پیش‌دستی کنیم!

فعال اصلاح طلب: پزشکیان با عدد و رقم واقعیت‏‌ها را به مردم بگوید

مناظره یا مصاحبه؟

نخست وزیر فرانسه برکنار شد